14 Şubat 2014 Cuma

Liderlik Eğitimle Kazandırılır



Hali hazırda orta derecede veya son derece büyümüş olan firmalar, geleceklerini garanti altına almak isterler. Firmanın gelecekteki yöneticilerinin çok güçlü ve doğru kararlar alan kişiler olmalarını isterler. Emin ellerde verilen kararlar sayesinde hizmet verilen alanda daha iyi yatırımlar, daha karlı satışlar ve yüksek performanslı iş ortamına sahip olunabilir. Peki bu yöneticiler nasıl bulunur veya yetiştirilir.


İşe yeni girmiş veya girecek insanların iyi seçilmesi, potansiyeli olanların eğitilerek yetiştirilmesi sayesinde geleceğin yöneticilerini yetiştirebilirsiniz. Doğru insanların eğitilmesi ve doğru eğitimlerin verilmesi konusunda da en önemli kısım insan kaynakları çalışanlarına düşmektedir. Bu sebeple öncelikle insan kaynakları çalışanları eğitilmelidir. Bilinenden çok daha önemli olan bu birime verilen önemin daha fazla olması gerekmektedir.


insan kaynakları sertifika programı gibi eğitimler sayesinde insan kaynakları eğitimi alan çalışanlar daha verimli iş yaparlar. Hem bireysel olarak hem de iş yeri için faydalı olacak olan insan kaynakları eğitimi ile çalışanlar doğru işe doğru kişileri bulmada, yetiştirilecek yönetici adaylarının eğitiminde insan kaynakları sertifika programında öğrendikleri yöntemleri uygulayabilir. İnsan kaynakları eğitimi almış kişilerin zor durumlarla karşılaştıklarında verdikleri kararların daha doğru olduğu görülür. İnsan kaynakları sertifika programlarının amacı da budur. Daha kaliteli insan kaynakları elemanları sayesinde daha iyi çalışanlara kavuşmak, işlerin iyileştirilmesi ve firmanın her anlamda kendini geliştirmesidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder