11 Kasım 2014 Salı

Altın Piyasasında 2015 Yılı Tahminleri

2014 yılının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde, altın piyasasında meydana gelen düşüşün 2015 yılında da devam edip etmeyeceği merak konusu haline gelmiş durumda. Analistlere göre, 2015 yılı da altın için kayıp yıl olmaya devam edecek. Çünkü 2015 için yapılan tahminlere göre altın, 800 ile 1050 dolar arasında bir seyir izleyecek. Finans odaklarınca da ele alınan bu konu, altının kan kaybetmeye devam edeceğini doğruluyor.

2001 yılından bu yana en iyi yatırım aracı olarak kabul edilen altın, Merkez Bankası'nın para politikası gereğince düşüşe geçerek yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmaya başlamıştır. Her ne kadar ılımlı bir şekilde düşüş gösterse de altının artık çok da akıllıca bir yatırım aracı olmadığı ortadadır. Gene de menkul kıymetler arasında dengenin sağlanabilmesi için finans firmalarının altının düşüşünü engellemek için talep oluşturması beklenenler arasındadır. Bu nedenle şuan elinde altın olan ufak yatırımcıların acele kararlar almamasında fayda görüyoruz.

Şimdiye kadar yaptığı tüm tahminlerin tutmasıyla güvenilirliğini kanıtlayan Oversea Chinese Banking Corp analisti Barnabas Gan, finans eğitimi alan gençleri de uyararak finansal krizlere karşı hazırlıklı olmalarını belirtti. 2015 yılı altın tahminlerinin de tutması beklenen Barnabas Gan, altına yatırım yapmayı düşünenleri de başlangıç için temkinli olmalarını ve acele etmemelerini tavsiye ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder