10 Kasım 2014 Pazartesi

Finans Eğitimi Nasıl Alınır?


Firmaların ihtiyaç duyduğu fonları en doğru şekilde sağlayan ve etkin biçimde kullanılmasını planlayan finans departmanları, günümüzde birçok gencin içinde yer almak için eğitim aldığı bir iş dalıdır. Üniversite eğitimini işletme veya iktisat üzerine alanlar, mezun olduktan sonra finans alanına yönelerek iyi birer finans uzmanı olmak için çabalamaktadır. Ancak öncelikle sektörün çok iyi tanınması ve hedefin doğru belirlenmesi gerekmektedir. Örneğin iyi bir finansçı olabilmek için matematikle aranızın iyi olması gerektiğini biliyor muydunuz?

Finansçı olmayı kafaya koydunuz diyelim. Peki ya finansın hangi kolunda uzmanlaşacaksınız? Yani finansal planlama, finansal kontrolörlük, finansal danışmanlık vb. alanlardan hangisine yöneleceğinizi bulmanız gerekmektedir. Bu şekilde kariyer planınızı oluşturmalı, sonra da hedeflerinize uygun eğitimler alarak kendi alanınızda uzmanlaşmayı hedeflemelisiniz. Aksi takdirde ne yöne gideceğine karar verememiş bir finansçı adayı olarak hayallerinizin geride kalabilirsiniz. O halde finans eğitimi alarak hangi alanda uzmanlaşmak istediğinize kısa sürede karar vermeli ve bunun için gerekli adımları atmalısınız.

Finansçı olmak için üniversitelerin işletme ver iktisat bölümlerinden mezun olmanın artık yeterli olmadığını yazımızın başında belirtmiştik. Peki ya finans alanında kendinizi geliştirmek için ne yapabilirsiniz? Öncelikle bunun için atmanız gereken öncelikli adımın sertifikalı bir eğitimden geçmek olduğunu söyleyebiliriz. Bunun için IBS Türkiye'nin sertifikalı mikro finans eğitimi seçeneğinin son derece akılca olduğunu söylemek mümkün. Her biri kendi alanında uzman olan eğitmenler tarafından verilen derslerde finansın dünü, bugünü ve geleceği hakkında detaylı bilgilerle donanabilirsiniz.

Finans Eğitimi: http://www.ibsturkiye.com/sertifika-programlari/finans-mikro-mba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder