4 Mart 2014 Salı

Sertifika Eğitimlerinin Önemi

Sektörün temel taşı olan arz - talep ilişkisi, firmaların kendi planlamasını yapmasında önemli bir etkendir. Bunun için de talebin yani insanların neye ihtiyaç duyduklarını bilmek, insanları anlamak; işveren ile çalışan arasında ilişkilerini düzenleyen departmanın adı insan kaynaklarıdır. Aynı zamanda işe alım, endüstriyel/sendikal ilişkileri, kariyer yönetim ve eğitim, iş gücünden verimi tam alma gibi amaçları da gerçekleştirmeye çalışır. 

İnsan kaynakları şirketlerin gelişebilmesi için aslında en önemli departmanlardan biridir. Çünkü gerekli iş gücünü sağlayacak, istihdama göre hareket edecek, kalifiye eleman seçiminde kilit rol oynar. Aynı şekilde şirket içi atamalar, yükseltme gibi işleri de yaparak hiyerarşi düzeninde doğru insanları doğru kademelere oturtma görevini de üstlenir.



Sektörde böyle önemli bir yere sahip olan iş kolu için açılmış kurslar mevcuttur. Üniversitelerde örgün öğretimlerde direkt bu alana yönelik bölümler bulunmasa bile, sektöre daha iyi eleman katılımını sağlamak için onlara eğitim veren kursların açtığı insan kaynakları eğitim bölümü, bu alanda ilerlemek isteyenlere önemli bir kapı açmıştır. Benzer bölümlerden mezun olanların yanında farklı bölümlerden mezun adayların da bu alanda eğitim alabilmesi, sektörün bu kısmındaki işsiz kesimde büyük rekabet yaratacaktır. Bu yüzünden bulduğunuz kaliteli insan kaynakları sertifika programı olduğu zaman bu fırsatı kaçırmamanızı öneririm. Rakiplerinize fark atmanız için, kendinizi en iyi şekilde eğitmeniz şart. 



Sadece işi bulana kadar değil, işi kaptıktan sonra da kendinize değer katmanız çok önemli. Sürekli değişen sektör değerlerinde geride kalmamanız açısından sertifika programlarına katılmanız çok önemli. Çünkü her yeni iş başvurusunda gelen insanlar kendilerini çetin şartlara hazırlamış oluyor. Ve her yeni gün yeni bir bilgi ortaya çıktığı için sektörde eski olanların ellerindeki tek kozu tecrübeleri oluyor. Ama artık tecrübe de yetmiyor. Değişim o kadar hızlı ki edindiğiniz tecrübe de bir yerden sonra bir işe yaramıyor çünkü o zamanki değerler şimdi yerini koruyamıyor. Bu yüzden yıllardır sektörde olsanız bile işinizi garantiye almak için sertifika programları ile değişime ayak uydurmak en birinci vazifeniz olmalı. Yoksa bir anda geri kalmanın hazin sonuyla karşılaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder