1 Kasım 2015 Pazar

Kariyerinizi Doğru Planladınız Mı?

Kariyerinizi Doğru Planladınız Mı?

Kariyer planlamak oldukça zordur. Sınav stresinde olan binlerce genç kaderlerini belirleyen sınav öncesinde hangi yönde kariyer yapmak istediklerini belirleyeceklerdir. Peki, kariyer planı yaparken nelere dikkat edilmelidir? Sorunun cevabı sizin için hazırladığımız maddelere göz atabilirsiniz.



Kariyer Planı

Kariyer planı yapmadan önce kişisel yeteneklerinizi göz önünde tutmalısınız. Örneğin Edebiyata ilgili bir kişiyseniz bu alanda kariyer yapabilirsiniz. Spor yapmayı seven bir kişiyseniz beden eğitimi öğretmenliği alanında kariyer yapabilirsiniz.
Kendi swot analizinizi yapmalısınız. Güçlü yönleriniz neler? Zayıf yönleriniz neler? Fırsatlarınız neler? Ve tehditleriniz neler? Bunu detaylı olarak belirlemelisiniz. Güçlü yönleriniz ve fırsatlarınızı iyi değerlendirerek kariyer planlamanızı yapmanız mantıklı olacaktır.
Her zaman ikinci bir planınız olmalı. Çünkü kariyer planınızı yaptığınız sektöre girdiğinizde kişisel becerilerinize uygun olmadığını fark edebilirsiniz. Bu sebeple her zaman ikinci bir planınızın olması sizin için faydalı olacaktır.
Kariyer yapmak istediğiniz sektörü iyi analiz etmelisiniz. Eğer mümkünse sektörde olan kişilerle iletişim kurmalı ve sektörden olan insanlardan tavsiyeler almalısınız.
Son olarak da kendinizi geliştirmek için çeşitli sertifika programlarına katılmalısınız. Örneğin insan kaynakları alanında kariyer yapmak niyetindeyseniz insan kaynakları sertifika programı gibi sertifika programlarına katılarak kendinizi geliştirebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder